+36709772588       1022 Budapest, Hankóczy Jenő u. 35.       1221 Budapest, Vihar u. 22.    
tsmt terápia, terápia, gyerekek, mozgásterápia

DSGM terápia

 

tsmt terápia, terápia, gyerekek, mozgásterápia

A módszert elsősorban azoknál az újszülötteknél alkalmazzuk, akiknek az izomtónusa valamilyen trauma kapcsán eltolódott csökkent vagy fokozott tónus irányába, de akár ezek együttes jelenléte is előfordulhat. Az ilyen típusú izomtónus-zavarokhoz szinte minden esetben a normálistól eltérő, illetve megkésett mozgásfejlődés is társul.
A DSGM terápia kettős hatásmechanizmusa révén egy időben képes korrigálni mind az izmok tónusát, helyzetét, működését, mind pedig - az idegrendszer direkt stimuláló hatásának köszönhetően - a központi idegrendszer izomtónus szabályozását.

E terápia célja tehát a korrigált izomműködés mellett a gyermek mozgásfejlődésének normalizálása, a tanultak megerősítése, ezek idegrendszerbe való „bevésődésének” elérése. Mindezeket a kezelés során a baba passzív helyzetében, illetve spontán és irányított mozgása folyamán alkalmazott kezelés révén valósítjuk meg.

 

 

A DSGM TERÁPIA

A Dévény-féle manuális technika
Dévény
Speciális manuális technika
Gimnasztika
Módszer,
DSGM
az eddigi mozgáshabili-tációktól eltérően egy új szemléletre épülő rendszer, amely speciális fogásokat alkalmazva, egyaránt hatással van az izomzatra és az idegrendszeri szabályozásra.

logopédis

 

 

tsmt terápia, terápia, gyerekek, mozgásterápia

Időpontegyeztetés

Szabó Beáta

+3670 9772588