+36709772588       1022 Budapest, Hankóczy Jenő u. 35.       1221 Budapest, Vihar u. 22.    
ayres terápia, dszit, terápia, tsmt, beszédindító torna

PSZICHODRÁMA CSOPORT

A TERÁPIA JELENLEG SZÜNETEL

 

 

Óvodásoknak, iskolásoknak

A pszichodráma csoportos személyiségfejlesztő, önismereti terápiás módszer. A megjelenített történetek, cselekvések közben tapasztalt érzések átélésén, tudatosításán keresztül hat a résztvevőkre.

Gyerekeknél a mesék,

a kitalált történetek vagy valós élethelyzetek egyaránt alkalmasak a belső érzetek megfogalmazására. A csoportforma segít, hogy több szerepben, helyzetben, egymással együttműködve próbálják ki magukat. A spontán, kreatív, aktív viselkedés erősítésével, felszínre hozásával növeli a hétköznapi élet nehézségeivel szembeni ellenállást.

tsmt terápia, dszit, pszichoterápia, csoportos, gyermekek

Hasonló korú,

különböző nehézségekkel küzdő gyerekek jelentkezhetnek a csoportba. A játék során szerepekben próbálhatják ki magukat: mesealakok, kitalált, valóságos személyek egyaránt lehetnek. A csoport célja, hogy a gyerekeket érzékenyítse egymásra, önmagukra; kapjanak visszajelzéseket. A mindennapokban használt viselkedéseik bővüljenek, rugalmasabban tudjanak a nehézségekre reagálni.

A csoport kezdete előtt

a szülőkkel külön beszélgetünk, ezen a találkozáson lehetőség van a problémákat átbeszélni. A szülőkonzultáció további célja, hogy a csoportra való alkalmasságot megítéljük. Szükséges esetben a gyerekkel külön is találkozunk. A csoport végeztével a szülők visszajelzést, javaslatot kapnak a gyermekről.

    A foglalkozásokat tartja:

    Szűcs Mónika

    tsmt terápia, dszit, pszichoterápia, csoportos, gyermekek

    pszichodráma csoport vezető